Go to Top

Historie

Mijn Opa Arie Zier Toet startte de onderneming in de jaren ’30 en ventte langs de deuren, later kwamen daar de markten bij waar elke vishandelaar zich voor in konden schrijven en bij loting toegewezen kreeg.
Mijn vader leerde het vak en opende in de jaren ’70 zijn eerste winkel op het Almeloplein.
Mijn Opa zag de opvolging in gevaar komen en deed de markten over aan mijn vader en participeerde nog mee, door de vis elke dag vers in te kopen aan de visafslag op Scheveningen. Daarnaast deed hij nog steeds zijn rondes bij zijn vertrouwde klanten van vroeger.

Mijn vader zette de markten voort en aan personeel geen gebrek aangezien ik uit een gezin van 8 kinderen kom. Van oud naar jong:
–    Paul Toet
–    Ben Toet
–    Petra Toet
–    Chiel Toet
–    Leo Toet
–    Kees Toet
–    Rebecca Toet
–    Hank Toet

Wij gingen al op 12-jarige leeftijd mee naar de markt en de oudste hadden het wat zwaarder dan de jongste. Maar ja, vroeger ging het allemaal wat makkelijker. Ik ben het 6ste kind maar haalde als eerste mijn diploma! De oudere werkte allemaal op de markt of standplaats. In de jaren ’90 stopte mijn vader & moeder ermee en Paul, Ben en Petra zette hun eigen bedrijf op.

Standplaats Wassenaar (Stadhoudersplein) wordt nu nog steeds gedraaid door mijn zus Petra Toet en schoonzus Coby Bekking. De naam van hun viswinkel is de Lekkerbekking!!!

Uiteindelijk zette Petra als enige het marktbedrijf voort met haar man Michel Lorsheijd wat resulteerde in Vishandel Lorsheijd. In 2006 besloten zij om ermee te stoppen en benaderde mij om het familiebedrijf te continueren.
De eerste jaren hebben wij de naam Vishandel Lorsheijd aangehouden en nu wij een splinternieuwe verkoopwagen krijgen hebben wij besloten om terug te vallen op de naam Vishandel Toet.

Ons gezin en andere die meewerken bestaat uit:
–    Vanessa Toet, mijn vrouw
–    Shirley Toet, mijn dochter
–    Ian Toet, mijn zoon
–    Thijs, hij kwam op 9-jarige leeftijd al solliciteren met de mededeling dat hij visboer wilde worden
–    En op de drukke dagen en zaterdagen helpt mijn oudste broer Paul haring snijden.

Toekomst
Met de investering  van een nieuwe verkoopwagen stortten wij ons in de toekomst!
Wij bemerkten dat de capaciteit en ruimte van de huidige verkoopwagen te weinig bleek om zo verder te gaan. Nu met de nieuwe verkoopwagen die eind mei klaar is gaan we een frisse nieuwe start maken.
Zo gaan we nog meer weken met zelfgemaakte producten en verhogen wij daarmee de capaciteit en de snelheid van het bakproces.
Warmtelampen boven de bakoven zodat de vis gloeiend heet blijft en meer ruimte waar wij in kunnen ontplooien.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op de markt in Loosduinen, Hazerswoude of Rijswijk.

Met vriendelijke groet, Vishandel Toet